Vincent van Gogh webshop

Vincent van Gogh webshop
Vincent van Gogh webshop is de museumwinkel van het Vincent van Gogh Museum dat ondanks online concurrentie de grootste collectie producten biedt.

Van Gogh shoppen

Vincent van Gogh zou ongetwijfeld zijn ogen uitkijken wanneer hij wist dat zijn schilderijen op allerlei producten zouden prijken. De schilderijen van Van Gogh bevinden zich inmiddels in het publieke domein waardoor ze door iedereen mogen worden verwerkt in producten, van posters tot behang. Desondanks is de winkel van het Vincent van Gogh Museum de meest complete. Ook de webshop kent wat betreft aanbod geen echte concurrentie. Het voordeel van een aankoop in de webshop is dat het bijdrage levert aan het museum zelf. In de online winkel kan men verschillende betaalmiddelen gebruiken en vanaf €75 worden bestellingen gratis verzonden.

Reproducties

Iedereen wil wel een Van Gogh aan de muur. Helaas zijn de prijzen van zijn schilderijen alleen nog maar betaalbaar voor musea en de rijkste kunstverzamelaars. De webshop van het Van Gogh Museum speelt hier op in met een groot aantal reproducties van hoge kwaliteit. Het goedkoopste alternatief is de poster, bijvoorbeeld van Het Gele Huis. Een aantal schilderijen is op ware grootte gereproduceerd op canvas. Het dichtst worden de originele schilderijen benaderd met de Relievo Collection. Dit zijn 3D-reproducties die in een gelimiteerde en genummerde oplage worden nageschilderd. Onder andere Zonnebloemen en Korenveld onder onweerslucht zijn verkrijgbaar al moeten ze apart worden besteld. De luxe-uitgaven benaderen dankzij reliëf nog het meest de verflagen van de echte schilderijen.

Boeken

Over Vincent van Gogh zijn talloze boeken geschreven, van biografieën tot wetenschappelijke publicaties over zijn plaats in de kunstgeschiedenis. Daarnaast zijn boeken met reproducties van zijn schilderijen zeer populair onder bezoekers. Het museum beschikt over een groot aantal brieven van de schilder die vaak in boekvorm zijn uitgegeven. De correspondentie inspireert al generaties lang lezers die de man achter de schilderijen willen leren kennen.

Overige

Met de werken van een van de populairste schilders aller tijden kan men tegenwoordig bijna een complete garderobe samenstellen. T-shirts zijn al jaren de favoriet van toeristen al zijn de telefoonhoesjes in opkomst. De luxueuze variant zijn de sjaals die in de webshop in verschillende materialen als zijde, kasjmier en wol worden aangeboden. Daarnaast is Van Gogh te vinden op tassen en horloges of worden motieven als zonnebloemen verwerkt in sieraden. Wie kinderen wil inspireren om artiest te worden kan verschillende soorten speelgoed vinden, waarbij tekenspullen niet mogen ontbreken.